Przejdź do głównej treści Przejdź do wyszukiwarki
Rozmiar czcionek: A A+ A++ | Zmień kontrast
Ośrodek Pomocy Społecznej w Dębnicy Kaszubskiej

Efekty Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa w 2019 roku

Utworzono dnia 02.02.2021

Efekty Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa w 2019 roku

PODPROGRAM 2019 – efekty

  1. Ośrodek Pomocy Społecznej w Dębnicy Kaszubskiej z terenu województwa pomorskiego przy współpracy Bankiem Żywności w Słupsku realizowała/ło Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2019 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie grudzień 2019 – wrzesień 2020.
  2. Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
    • warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, sok jabłkowy, powidła śliwkowe);
    • skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
    • mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
    • mięsne (szynka drobiowa, pasztet wieprzowy, filet z makreli w oleju),
    • cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
    • tłuszcze (olej rzepakowy),
    • dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym).
  3. Pomoc żywnościowa trafiła do 2833 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa pomorskiego.
  4. Wydaliśmy osobom potrzebującym:
    • 51 ton żywności;
    • 2833 paczek żywnościowych;
    • 0 posiłków;

 

Ośrodek Pomocy Społecznej w Dębnicy Kaszubskiej

ul. ks. Antoniego Kani 26

76-248 Dębnica Kaszubska

 

Godziny otwarcia:

poniedziałek 8-17,

wtorek - czwartek 7-15,

piątek 7-14

 

tel. 59 841 2189

 

email: kontakt@opsdebnicakaszubska.pl

adres w systemie EPUAP: /EPUAPOPSDEBNICA/skrytkaESP

 

 

 

Kalendarz

Pn
Wt
Śr
Cz
Pt
Sb
Nd
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30